Klik op de spijzen en dranken voor meer informatie!
Is een typisch lokaal gerecht, de taart bestaat hoofdzakelijk uit "b�tch�ye" - een gegiste koeiekaas - en "djote" een nijvelse benaming voor snijbiet, een bladgroente.
De eerste teksten die men over deze specialiteit kan terugvinden dateren van 1218, maar waarschijnlijk bestaat de taart al veel langer,
Voor meer informatie: www.nivelles-djote.be
De tweede maar ook even smakelijke specialiteit van Nivelles is dit winterse gerecht : De "Doubles".
Deze specialiteit bestaat uit twee fijne pannekoeken van boekweitbloem en bestreken met de gekruide nijvelse kaas - b�tch�ye - en wordt warm opgediend met boter.
Deze taart verdween lange tijd maar werd recent weer in leve gebracht door de onlangs opgerichte Confr�riye d�l tarte au Cras Stof�, Deze taart bestaat hoofdzakelijk uit vette kaas, de smaak ervan ligt dicht bij de tarte al djote van Nijvel, maar zonder snijbiet en is iets steviger. Dit recept wordt strikt geheim gehouden. De taart is enkel verkrijgbaar bij grote festiviteiten in Ittre.
Een geglaceerde truffel van artisanale fabrikatie, uitgevonden en vervaardigd enkel in Braine-le-Ch�teau.
Gebrouwd in Ecausinnes, dit streekbier is enkel verkrijgbaar bij de grote festiviteiten in Ittre.
Barb�r is een blond bier met honing. Bonne Esp�rance is een abdijbier.
Artisanale fabrikatie van gekristalliseerde likeur, gedistilleerd op basis van planten afkomstig van de "Mont Sainte Croix 45�".
Soort likeur : 'B�n�dictine' terug in ere gebracht op het einde van de XX eeuw